In tegenstelling tot mijn originele recept (hier) zit er deze keer wel een heel klein beetje suiker in.
En, op veler verzoek, heb ik ook hiervan het recept opgeschreven:
Amandelmeel tulband, de zomerfruit variant
250 gram amandelmeel
1/2 tl baking soda (=natriumbicarbonaat) en 1 dopje (= 0,5 eetlepel) appelazijn
snufje zout
150 gram boter
3 eetlepels agave siroop
1/2 zakje vanillesuiker
3 eieren
250 gram zomerfuit (frambozen, bosbessen, bramen en aardbeien). Het liefst vers fruit, maar buiten het seizoen kan je ze ook uit de diepvries nemen (bv. van Albert Heijn)
Eventueel: 125 ml slagroom met 1 of 2 eetlepels suiker
- Verwarm de oven voor op 150 graden
- Meng in een kom: amandelmeel, baking soda, vanille suiker, appelazijn, zout, boter, agave siroop.
- Splits de eieren, waarbij je het eiwit in een aparte kom doet. De dooiers roer je door het amandelmeelmengsel.
- Klop de eiwitten in de andere kom bijna stijf.
- Spatel de geklopte eiwitten voorzichtig door het beslag (zorg dat je niet de luchtigheid verliest)
- Schep een vijfde van het cakemengsel in een ingevette tulbandvorm als laagje. Verdeel daarover het zomerfruit. Hierop schep je vervolgens de rest van het cakemengsel.
- Bak in de voorverwarmde oven in 50 minuten gaar.
- Laat de tulband even in de vorm afkoelen en keer hem daarna op een taartrooster verder af te laten koelen.
- Klop de slagroom met de suiker en versier de cake.
- Eet smakelijk :)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten