Goji-tulband van amandelmeel
250 gram amandelmeel
1/2 tl baking soda (=natriumbicarbonaat) en 1 dopje (= 0,5 eetlepel) appelazijn
snufje zout
150 gram boter
3 eetlepels agave siroop*
3 rijpe bananen
3 eieren
75 gram gojibessen
75 gram pompoenpitten
50 gram ongebrande hazelnoten
3 eetlepels gepeld sesamzaad
- Verwarm de oven voor op 150 graden
- Meng in een kom: amandelmeel, baking soda, appelazijn, zout, boter, agave siroop. Prak de bananen er doorheen.
- Splits de eieren, waarbij je het eiwit in een aparte kom doet. De dooiers roer je door het amandelmeelmengsel.
- Klop de eiwitten in de andere kom bijna stijf.
- Spatel de geklopte eiwitten voorzichtig door het beslag (zorg dat je niet de luchtigheid verliest)
- Voeg gojibessen, pompoenpitten en hazelnoten toe.
- Schenk het cakemengsel in een ingevette tulbandvorm en strooi er de sesamzaadjes over.
- Bak in de voorverwarmde oven in 50 minuten gaar.
- Laat de tulband even in de vorm afkoelen en keer hem daarna op een taartrooster verder af te laten koelen.
* In plaats van agave siroop kan je ook kokosbloesemnectarpoedersuiker of palmsuiker gebruiken.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten