vrijdag 14 mei 2010

RECEPT: Snelle linzenspread (vega)


Hier had ik nou echt trek in en het is supersnel klaar.

Breng een pan ruim water met groente/kruidenbouillon aan de kook. Voeg 150 gram rode linzen toe. Breng het geheel weer naar kookpunt. Deksel op de pan en vuur lager. Laat zo een 10 minuten à een kwartiertje doorkoken. Doe het vuur uit. Daarna afgieten, maar een beetje restvocht in de pan achterhouden en het geheel met deksel erop laten doorgaren. 

In de tussentijd snipper je een uitje heel fijn, en snij of pers je 3 tenen knoflook uit. (Ik gebruik meestal gerookte knoflook, maar gewone kan natuurlijk ook).
Fruit het uitje in 3 eetlepels olijfolie voor bakken in een hapjespan. Voeg toe : de knoflook en kruiden naar smaak. Bijvoorbeeld: 1 theelepel hongaars gerookt paprikapoeder of paprikapoeder pikant, halve theelepel korianderpoeder, beetje peper uit de molen en een scheut sweet chilisaus, en extra knoflookpoeder (Ja, ik houd van spicy!).

Voeg de linzenprut aan de hapjespan toe, en laat op een laag vuurtje het restvocht verdampen onder constant roeren. Als de prut helemaal is ingedikt, zet je het vuur uit en roer er tot slot nog 2 eetlepels olijfolie doorheen.

Af laten koelen en daarna in bewaarbakje met deksel in de koelkast bewaren.
Binnen enkele dagen opeten (maar daar heb ik nooit een probleem mee). =^x^=Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten