zondag 25 september 2011

Gebreide Stadskater

In 2009 heb ik een Stadskater van afgedankte t-shirts gemaakt in het kader van een ontwerpwedstrijd. Ik wilde hem daarna niet zomaar in de stad achterlaten, maar hem een echte bestemming geven.

Vorige maand ik las over het Urban Knitting project van Simone van Olst en heb haar een berichtje gestuurd:

 "Hallo Simone,
mijn Leidse Stadskat (zie foto) zoekt een nieuwe bestemming.
Hij heeft tot nu toe alleen ter decoratie voor foto's geposeerd, maar ik durf hem nu wel de wijde Leidse buitenwereld in te sturen.
Als je een Leidenaartje in de buurt heb staan voelt hij zich er vast thuis. En wie weet kan hij ook mee in de veiling voor Serious Request =^x^= "


Simone reageerde direct enthousiast en heeft zelfs een blogpost aan de Leidse Stadskater gewijd.
Dit weekend (24/25 september 2011) staat hij vanaf 12.00 opgesteld op de Aalmarkt. Daarna zal hij meegaan in de actie voor Serious Request 2011. Dit jaar is de actie voor vrouwen en in het bijzonder moeders in oorlogsgebieden.


*** Het zou natuurlijk ook leuk zijn om de rest van de stad op te vrolijken met Stadskaters =^x^= Hier is mijn blogpost uit 2009 met wat info over hoe ik hem gemaakt heb, en laat voor de rest je fantasie er maar op los. ***1 opmerking:

  1. Hoi, dat zou gezellig worden in Leiden :) Ik ben op je site gekomen door jou tante Ada, die ik bij mijn buitenkatjes heb ontmoet. Je maakt mooie dingen, heb net missminoes bezocht.Ben net zo kattengek als jullie. En ik ga nu vlug verder lezen op je blog. Mijn site is puckypoes.nl Groetjes, Nicolet.

    BeantwoordenVerwijderen