zondag 19 februari 2012

Knit For Japan - Breien voor Japan

"KNIT FOR JAPAN" is een initiatief van Bernd Kestler. Na de Tohoku aardbeving op 11 maart 2011 wilde hij graag iets doen voor mensen die alles kwijt waren geraakt.  Door zijn breiachtergrond  kwam hij op het idee van een “wollen omhelzing”.

Geinspireerd door Knit For Japan ben ikzelf ook een inzameling in Leiden begonnen.

Hoe kan je bijdragen?

Handgebreide/gehaakte artikelen:
Ben je een bevlogen breier of haker en zou je de getroffenen in Japan een wollen omhelzing willen geven, maak dan een mooie muts, sjaal, wanten, o.i.d. (ook zomers haak- en breiwerk zoals katoenen babytruitjes).  Het zou helemaal bijzonder zijn als het is gemaakt in de traditie en kleuren van Nederland. Op die manier kunnen we de mensen in het noorden van Japan een hart onder de riem te steken, en laten zien dat wij, aan de andere kant van de wereld, bijna een jaar na de ramp hen niet vergeten zijn. Elk steekje helpt.
Brei- en haakbenodigdheden:
Misschien heb je nog wat onaangebroken bollen garen liggen, die je wilt doneren? En ook met name haaknaalden zijn heel erg welkom! Veel mensen zitten nog in de opvang, hebben geen baan meer, en hebben niets om handen. Het leren van een nieuwe vaardigheid als breien of haken zorgt voor ontspanning, geeft weer een doel en levert ook nog eens iets nuttigs op.

Ik verzamel al jullie Leidse bijdragen om vanuit Nederland naar Bernd in Japan te zenden.
Mijn adres is:
Ama de Jong
Bronkhorststraat 9
2316 SW Leiden

Heb je nog vragen, dan kan je me mailen op missminoes@live.nl

Als je actief bent in een Stitch n Bitch groep, een haakclubje, of ander crea-netwerk en je wilt zelf ook een inzameling voor deze actie organiseren, dan kan je ook rechtstreeks je pakketten naar Bernd sturen.

Ik werd op Knit For Japan gewezen door Yumiko Kunimori, toen ze me benaderde voor een ander (brei)project, speciaal gericht op de stad Yamada (Iwate): “Kattenmutsen voorJapan”. Meer informatie over deze actie volgt later op m'n blog.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten