vrijdag 26 oktober 2012

Manos del Uruguay

Nu de winter in aantocht is is het weer (vingerloze) handschoentjes tijd. Ik ben aan het werk met Silk Blend Yarn van Manos del Uruguay. Niet alleen is het materiaal heerlijk zacht  om mee te werken (30% zijde/ 70% Merino Extrafine Wool). Ook het verhaal achter de Silk Blend maakt het de moeite waard.

Manos del Uruguay (Handen van Uruguay) is een coöperatie van 400 vrouwen verspreid over het platteland van Uruguay. Zij spinnen en verven wol uit Uruguay. De wol wordt handgeverfd in grote ketels (Kettle Dyed). Manos del Uruguay is een Fair Trade organisatie: ze zich richten op het uitroeien van armoede door middel van duurzame ontwikkeling. Het project bestaat ook uit handgebreide en geweven producten, als ponchos.

Het Silk Blend leent zich juist goed voor vingerloze handschoentjes omdat het materiaal warm, zacht is en goed ademt. Juist dit model handschoentjes doe je aan tijden activiteiten als typen op de PC, sms-en, breien, fotograferen in koele ruimtes.

Er zijn 2 maten en verschillende kleuren staan al op m'n Etsy winkel.


Ik heb mijn garen gekocht bij het aparte winkeltje The Otherist aan de Leliegracht in Amsterdam. The Otherist heeft de sfeer van een mini natuur-historisch museum annex galerie. Heel leuk om er naar binnen te stappen.

(En mocht je rond etenstijd op de Leliegracht zijn, dan is zou ik zeker kijken of bij Spanjer & van Twist nog een tafeltje vrij is.)

Overige Nederlandse winkels die artikelen van Manos de Uruguay verkopen vindt je: hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten