maandag 10 juni 2013

Vijf dagen London: een reisverslag en 10 tips.

DAG 1:
Op de eerste volle dag hebben we de waanzinnig mooie tentoonstelling "David Bowie Is" bezocht in het Victoria & Albert Museum. Heel veelzijdig, alles van dit multi talent kwam aan bod en het was heel mooi opgezet.
Tip 1: Als je met de Eurostar naar London gaat, krijg je korting op de toegang: 2 voor de prijs van 1, op vertoon van je ticket.
Tip 2: We hebben 3 kwartier in de rij gestaan voor toegang, en dan krijg je een kaartje voor een later tijdslot. Maar je kan ook van te voren al via de website toegangskaarten bestellen.
Tip 3: Het V&A is gratis toegankelijk (op speciale tentoonstellingen na). Wij zijn naar boven rondgedwaald naar de variety/entertainment/theater kostuums. Ik zag daar o.a. de Prince Charming outfit van Adam Ant, maar ook kostuums uit cabaret en musicals.

Voor dinsdagavond hadden we kaarten voor Elvis Costello in de Royal Albert Hall.
Tip 4: Boek geen plaatsen op de bovenste ring als je hoogtevrees heb. Je kijkt er echt de diepte in.
Het geluid in de zaal was trouwens spectaculair goed!
 


DAG 2:
Alweer zo'n warme zonnige dag! Na een wandeling door Kensington en Hyde Park, zijn we met de metro (neem halte Liverpool Street) naar Brick Lane gegaan. Dit is een winkelbuurtje in opkomst met veel vintage winkeltjes en oosterse eettentjes.
Tip 5: Op zondag is er ook een vintage markt!
Tip 6: Aan het einde van Brick Lane (no. 202) is de Full Stop Bar: zeer vriendelijke mensen en een knusse retro inrichting, die gelijk gezellig aan doet.

DAG 3:
Nog meer zon! Waar beter de dag te besteden dan in Kew Gardens!
Tip 7: Ga niet de Tree Top Walk op als er 3 klassen schoolkinderen naar boven gaan. Hij is al wiebelig, en dan nog meer!


DAG 4:
Covent Garden: beetje windowshoppen, beetje echt shoppen en veel inspiratie opdoen. De grote, dure brands lopen we lekker voorbij.
Tip 8: Heel leuke sieraden gezien bij Tatty Devine (44 Monmouth Street): zeer coole lasercut designs (ook in neon kleurtjes).

Daarna zjn we de Thames overgestoken naar de Southbank.
Tip 9: In de zomer zijn er cabaret/variety voorstellingen bij de London Wonderground. Check hun website voor details!

DAG 5:
Terug naar huis. 's Ochtends zag ik op FB al langskomen dat het World Wide Knit In Public Day was. In de metro zie je mensen eigenlijk vooral lezen of muziek luisteren. In 5 dagen London heb ik niemand anders zien breien. Ik merkte toch wat nieuwsgierige blikken mijn kant op. 
In St Pancras zelf bleek er zelfs een brei workshop te zijn georganiseerd. Mijn gebrei ging in ieder geval door in de Eurostar in de Belgische en Nederlandse trein.
Tip 10: Breien in het openbaar vervoer gaat het gemakkelijkste als je op rondbreinaalden breit. Je neemt er iets minder ruimte mee in ten opzichte van je buurman/vrouw. En als je meerdere overstappen hebt kan je het breiwerk ook midden in een toer bij elkaar schuiven zonder het risico van vallende steken.Je kan nog meer foto's en wat foto's op groter formaat vinden op m'n Flickr pagina.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten