donderdag 14 juli 2011

Party like it's 1888 - 1940's - 2011

Het was een zonnige zondagmiddag op 10 juli. En Amsterdam riep. Dus wij kwamen.
 
Hello Amsterdam

Hello Visitors of Amsterdam
(kunst op de wand die een poging doet de bouwput rond het station te verbergen)
 

Allereerst bezochten we het fotografiemuseum FOAM, om de tentoonstelling "inwards and onwards" van Anton Corbijn te zien. Sommige foto's kende ik al, maar op zo'n groot formaat maken ze toch weer een andere indruk. Prachtig, de foto van Mick Jagger uit 1996, neergezet als aristocratische dame. Ook de foto's van Alexander McQueen en van Lance Armstrong maakte mede door de compostitie erg veel indruk. De tentoonstelling is zeer zeker de moeite waard en duurt nog tot 1 september 2011.
 Alexander McQueen

Na de lunch gingen we naar Rosa Rosas voor de zondagmiddagsalon in het kader van Amsterdam Fashionweek Downtown. Het was nog gemakkelijker te bereiken dan we dachten: Tram 2 richting Nieuw Sloten, halte Hoofddorpplein en na een paar minuten stonden we al bij Rietwijkerstraat 33 bij Rosa Rosas. Gelukkig had ik nog tijd om te snuffelen en te passen voordat het eerste optreden van Lost Cabin begon. Deze 3 dames zingen liedjes en spelen muziek die je zo terugbrengt naar de 1940s waarin alles niet zo peachy was als de vrolijke deuntjes je willen doen geloven (onbeantwoorde liefde, armoe en andere treurigheden...). 


Lost Cabin : etalage concert

Wat een leuke collectie heeft Carien bij Rosas Rosa: de meest schattige vintage tasjes, schoentjes om van te watertanden (daar moet het bij mij -maat 43- dan ook helaas wel bij blijven), en rekken vol met mooie jurken, rokken, vestjes voor dames en meisjes (2de hands, veel merkkleding). En dat ook nog eens voor een heel schappelijke prijs! Op de facebook pagina van Rosa Rosas kan je een goede idee krijgen van de het aanbod van de winkel.
Geslaagd: truitje 1 met erg vrolijke bloemtjes in een soort badstofachtig stofje. Jurkje 2 in olijftinten gaat nog een make-over krijgen met strikken en is dan ook ready to wear.

=^x^=


Geen opmerkingen:

Een reactie posten