zaterdag 27 april 2013

Amandelmeel tulband cake recept * zomerfruit variant*

Voor mijn verjaardagsfeestje met de familie heb ik nog een amandelmeel tulband gemaakt. Deze variant kreeg heel veel complimenten van de neefjes en nichtje (8, 6 en 4 jaar). Zonder de bananen wordt de cake iets lichter en luchtiger.
In tegenstelling tot mijn originele recept (hier) zit er deze keer wel een heel klein beetje suiker in.


En, op veler verzoek, heb ik ook hiervan het recept opgeschreven:

Amandelmeel tulband, de zomerfruit variant

250 gram amandelmeel
1/2 tl baking soda (=natriumbicarbonaat) en 1 dopje (= 0,5 eetlepel) appelazijn
snufje zout
150 gram boter
3 eetlepels agave siroop
1/2 zakje vanillesuiker
3 eieren
250 gram zomerfuit (frambozen, bosbessen, bramen en aardbeien). Het liefst vers fruit, maar buiten het seizoen kan je ze ook uit de diepvries nemen (bv. van Albert Heijn)

Eventueel: 125 ml slagroom met 1 of 2 eetlepels suiker

  1. Verwarm de oven voor op 150 graden
  2. Meng in een kom: amandelmeel, baking soda, vanille suiker, appelazijn, zout, boter, agave siroop.
  3. Splits de eieren, waarbij je het eiwit in een aparte kom doet. De dooiers roer je door het amandelmeelmengsel.
  4. Klop de eiwitten in de andere kom bijna stijf.
  5. Spatel de geklopte eiwitten voorzichtig door het beslag (zorg dat je niet de luchtigheid verliest)
  6. Schep een vijfde van het cakemengsel in een ingevette tulbandvorm als laagje. Verdeel daarover het zomerfruit. Hierop schep je vervolgens de rest van het cakemengsel.
  7. Bak in de voorverwarmde oven in 50 minuten gaar. 
  8. Laat de tulband even in de vorm afkoelen en keer hem daarna op een taartrooster verder af te laten koelen. 
  9. Klop de slagroom met de suiker en versier de cake.
  10. Eet smakelijk :)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten