vrijdag 26 juli 2013

Informele Etsy Picknick (20/7): tips, tricks, knabbelen en babbelen.

Zaterdag was een mooie dag. Niet zo veel zon als de dagen ervoor, maar heel goed weer voor een picknick.
Ik was afgereisd naar Utrecht voor een "Informele Etsy Picknick" in de tuin bij Maaike van TralalaAndFairyTales. We waren met 7 Etsy verkopers & 1 seller-to-be.

Het is erg boeiend en vooral ook heel gezellig om mensen van andere Etsy winkels te ontmoeten. Zowiezo omdat het ook erg leuke mensen zijn, maar ook om ervaringen, tips  en toekomstplannen uit te wisselen.

Grappig dat tegenwoordig steeds meer mensen een 2e shopje willen openen. Een paar jaar geleden was de tendens nog om dat niet te doen. Als in de toekomst het beheer van meerdere shops nog wat gemakkelijker wordt gemaakt, zou dat natuurlijk helemaal mooi zijn.

We hadden allemaal wat lekkers meegenomen (en voornamelijk ook nog eens heel gezond!).Ik had een variatie op mijn suikervrije, glutenvrije Spicy Kruidkoek gemaakt (staat niet op de foto), met wat kleine wijzigingen in het recept:
ipv 200gr Quinoa meel: 100 gr Quinoa meel en 100 gr Amandel meel
ipv pecannoten : walnoten
en er zat wat minder kokosolie in: 75 gram


Tot slot zijn hier zijn nog een aantal Etsy TIPS die ik heb opgestoken:

1. Op Pinterest kan je beter niet een bord aanmaken "made by me". Het is veel interessanter voor je volgers als je een bord hebt met bv. als thema "strepen" en daar, naast andere pins, ook eens wat van jezelf tussenzet.
- - - Naar aanleiding hiervan heb ik mijn hele Pinboarden-inrichting omgegooid: http://pinterest.com/missminoes


2. De search tags "whimsical" en "quirky" zijn veelgezocht op Etsy.

3. Tools zoals de Shmetsy Treasury maker kunnen je veel tijd besparen.

4. Moo heeft hele mooie voorgemaakte lay outs waar je uit kan kiezen. Margriet had hele mooie (veel oh-s en ah-s) kaartjes voor haar nieuwe shop.

De andere verkopers hebben vast ook nog allemaal andere tips meegenomen van deze gezellige middag. (Deel ze gerust in de 'comments'!)

Aanwezige Etsy shops:
Margriet MaggieAgain
Maaike TralalaAndFairyTales
Babette Broesj

Annelies Allihoppa
Corine Bint

Aljona Katlix
Ama MissMinoes
en Jessica (bijna op Etsy)

=^x^=4 opmerkingen:

 1. Goeie tips! Dank je wel, ga pinterest ook maar eens omgooien en whimsical and quirky vaker taggen, want dat is mijn werk wel :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Whimsical is absoluut een tag voor jouw creaties, Annemiek. =^x^=

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oooh die pakkerige koek was dus toch van jou! Ik wilde nog gaan rondvragen om recept want ik vond hem echt vreselijk goed geslaagd! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh, die shmetsy tools lijken me super, ik was al op zoek naar iets dergelijks, thankx! Pinterest advies, ook erg goed, ga ik toepassen. Dat recept... Sjonge. Ik heb weer wat gemist ;)

  BeantwoordenVerwijderen