maandag 28 juli 2014

Artist Textiles - Textielmuseum Tilburg

Deze mag je eigenlijk niet missen deze zomer: 3 tentoonstellingen in het Textielmuseum in Tilburg.
Ik heb er vandaag een heerlijke zondagmiddag doorgebracht!

De grote tentoonstelling is over 20ste eeuwse textielontwerpen van gerenomeerde kunstenaars als Miro, Picasso, Warhol. De informatie over de historische achtergrond is heel interessant, veelal werden de textielontwerpen door schilders en andere kunstenaars gemaakt om de kunst voor iedereen bereikbaar te maken ("Art by the yard"). Maar de echte pareltjes van de tentoonstelling zijn natuurlijk de stoffen zelf. Het is maar goed dat ze her en der bordjes op hebben gehangen: Niet aanraken!,  want sommige materialen zien er zo uitnodigend uit!.
 (3:Estelle Laverne | 4:Nevill Johnson | 5:Eduardo Poalozzi | 6:Steinberg | 7:Andy Warhol)

ARTIST TEXTILES, Picasso to Warhol (- tot 14 September 2014)

- - - x x x - - -

Met de trap omhoog stapte ik op de eerste verdieping wonderland binnen. Hier zijn 2 verrassende en intrigerende tentoonstellingen.

Allereerst zijn er de 8 fascinerende wandkleden gebaseerd op de onbewuste hallucinerende toestand van de geest tussen wakker en slapen. (Dit is voor mij de fase waarin ik de beste creatieve ingevingen krijg.) Ze zijn ontworpen ddor de Finse kunstenaar  Kustaa Saksi, en verwezenlijkt in het TextielLab van het museum. Dit is waar ze de enorme indrukwekkende machines hebben staan voor weven, breien etcetera.


KUSTAA SAKSI - HYPNOPOMPIC (- tot 2 November 2014)

 - - - x x x - - -

De tweede tentoonstelling komt uit de museums eigen collectie: een overzicht van textielen accessoires en sieraden gemaakt van ongebruikelijke materialen of in vernieuwende vormen.

(1,2: Maria Hees | 3: Lie van der Werf)

BODY JEWELS (- tot 15 maart 2015)
  


Deze foto selectie is slechts een opwarmertje. Ik wilde niet teveel eerste indrukken en verrassingen bederven. Ik ben in ieder geval weer boordevol inspiratie en zin om te creëren weer met de trein naar huis vertrokken.
=^x^=

Geen opmerkingen:

Een reactie posten